Dva gola Balea nedovoljna Realu za pobjedu u Vigu
Kraljevi su ostali bez pobjede uprkos tome što su imali prednost dugo vremena

Španska La Liga

Dva gola Balea nedovoljna Realu za pobjedu u Vigu

Fudbaleri Celte Vigo i Real Madrida podijelili su bodove u utakmici 18. kola španske La Lige odigravši 2:2.

Kraljevi su bili u krizi nakon što su izgubili u posljednjoj utakmici 2017. godine na domaćem terenu od Barcelone sa 3:0, a večeras se ta kriza očito produžila nakon remija protiv Celte.

Domaći su poveli u 33. minuti kada je Wass postigao prekrasan gol za vodstvo svog tima. On je istrčao sam pred Navasa i lobovao golmana Reala. Ipak, samo tri minute kasnije Kraljevi su izjednačili nakon fantastične akcije Tonija Kroosa koji je asistirao Garethu Baleu koji je pogodio za 1:1. Dvije minute kasnije Bale je postiga novi gol, a asistent je ovog puta bio Isco.

U nastavku meča Celta je dobila penal u 72. minuti, ali sjajni Keylor Navas je odbranio Aspasu i ostalo je 2:1. Ipak, Real nije uspio da sačuva prednost jer je Gomez u 82. minuti pogodio za 2:2 i Celta je osvojila veoma važan bod.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice je bilo nekoliko prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Real sada ima 32 boda i četvrti je, dok je Celta na 14. poziciji sa deset bodova manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti