Kiko Casilla napušta Real?
Foto: EPA

Prelazi u redove rivala

Kiko Casilla napušta Real?

M. Šljivak

Iskusni golman Kiko Casilla (31) mogao bi napustiti Real Madrid do kraja prelaznog roka.

Ovaj 31-godišnjak ima ulogu rezervnog čuvara mreže u redovima Kraljeva, a prvi izbor Zinedinea Zidanea je Kostarikanac Keylor Navas, pa Casilla šansu dobija u utakmicama Kupa kralja.

Casilla je nezadovoljan činjenicom da je rezerve. Izrazio je želju za odlaskom, a do kraja januara bi mogao i napustiti tim sa Santiago Bernabeua. Interes za njegovim uslugama pokazuje gradski rival Getafe, koji bi ga rado doveo na posudbu.

Tim iz predgrađa Madrida će vjerovatno ostati bez prvog golmana Vicentea Guaite. On bi karijeru trebao nastaviti u engleskom Crystal Palaceu, pa je Getafeu neophodan novi golman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao idealno rješenje za ostatak sezone vide Casillu i ako dođe do transfera Guaite pokušaće da ga dovedu u svoje redove.

Casilla je dijete Reala, a u karijeri je igrao još za Espanyol, Cadiz i Cartagenu, da bi se 2015. godine ponovo vratio među Kraljeve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi