Dva gola Maksimovića za pobjedu Slobode nad Mladosti

Juniorska Premijer liga BiH

Dva gola Maksimovića za pobjedu Slobode nad Mladosti

Edmir Škorić

U 16. kolu Premijer lige BiH za juniore Sloboda je gostovala u Visokom protiv Mladosti i upisala je novu pobjedu.

Sloboda je do osme pobjede došla nad Mladosti, rezultatom 3:1, a Tuzlaci su treutno peti sa 28 bodova.

Sve su gosti riješili za nekih 20 minuta igre, pošto se mreža Mladosti tresla tri puta. Počelo je golom Admira Kapidžića u sedmoj minuti, a onda dva pogotka Saše Maksimovića.

Talentovani napadač, koji često boravi i u prvom timu Slobode, u strijelce se upisivao u 17. i 20. minuti, dok je jedni gol za domaći tim postigao Armin Trako u 85. minuti udarcem s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Mladi juniorski reprezentativac Saša Maksimović prvi je strijelac Slobode i drugi u juniorskom prvenstvu sa 15 golova, dok je jedan više postigao Imad Rondić iz Sarajeva.

Sloboda će u narednom kolu dočekati Borac, dok ekipa Mladosti gostuje Sarajevu, koje je sa 40 bodova ubjedljivo prvo na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi