Lisabonski Sporting prati igre mladog Saše Maksimovića iz Slobode

Portugalci prate Maksimovića

Lisabonski Sporting prati igre mladog Saše Maksimovića iz Slobode

E. Škorić

Mladi napadač Slobode i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Saša Maksimović (17), boravio je prije nekoliko mjeseci u Lisabonu, u akademiji tamošnjeg velikana Sportinga.

Maksimović ima tek 17 godina i predviđa mu se uspješna karijera, no naravno još je rano da se donose neki ozbiljniji zaključci, mada su njegove igre u juniorskoj Premijer ligi zasad dobar pokazatelj da se radi o talentovanom napadaču.

On je s 13 pogodaka među najboljim strijelcima juniorskog šampionata BiH, pa je pripremni zimski dio odradio u Antaliji s prvim timom Slobode. Šef struke Slavko Petrović mu je ukazao povjerenje, što je još jedna nagrada za trud ovog mladića.

Pisali smo da je sredinom decembra prošle godine boravio u Sportingovoj akademiji nakon što su ga primijetili skauti portugalskog velikana, a nekoliko mjeseci kasnije stigao je i izvještaj trenera U-19 tima Sportinga Tiaga Fernandesa.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

On se jako pohvalno izrazio o kvalitetamama Maksimovića, rekavši da se radi o izuzetno dobrom igraču kojeg krase atributi vrhunskog golgetera i da je evidentno kako bi u budućnosti mogao da dobije šansu u nekoj ozbiljnoj evropskoj ligi.

Sporting će u naredna četiri mjeseca, odnosno do kraja sezone pratiti napredak mladog Maksimovića u seniorima i juniorima Slobode, kao i u eventualnim nastupima za nacionalni tim. Očekuje se da Maksimović u skorije vrijeme posjeti još jednom trening centar lisabonskog kluba, a ovo je ujedno i nagrada za tušanjskog premijerligaša, koji sve više daje prostora talentovanoj djeci. Neki od njih zasigurno će tu šansu znati da iskoriste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi