Dva igrača i trener iz Srbije odbili da učestvuju u meču protiv tima s Kosova!

Problem u najavi i za klubove

Dva igrača i trener iz Srbije odbili da učestvuju u meču protiv tima s Kosova!

A. Čaušević

Crna Gora nije jedina koja se susrela s odbijanjem igranja protiv reprezentacije Kosova ili klubova s kosovskim predznakom. 

Nakon što su nedavno Ljubiša Tumbaković i pojedini igrači odbili da nastupe protiv Kosova, identičan problem zadesio je Slovan iz Bratislave.

Naime, Vlada Srbije je poslala zahtjev da Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić ne igraju protiv Feronikelija u 2. pretkolu Evropske lige, a isto se odnosilo i na trenera Vladimira Radenkovića.

Čavrića, Draži i Radneković su pristali na ovaj zahtjev, dok su u Slovanu odlučili da ispoštuju odluku igrača i trenera, pa će tako ekipu sutra voditi trener juniorske selekcije Jan Kozak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, Slovačka je jedna od zemalja koja nije priznala nezavisnost Kosova pa se možda tu krije odgovor zašto je Slovan pristao na zahtjeve svojih igrača i trenera.

Top Komentari

dzek
politika se mjesa u sport a uefa šuti, kazniti i trenera i igrače doživotno
15 0
TipsterXO
Kazniti klub, igrače i trenera za takve gluposti.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi