Dva kluba čekaju odluku NS FBiH i plasman u Prvu ligu FBiH

Održali video konferenciju sa Savezom

Dva kluba čekaju odluku NS FBiH i plasman u Prvu ligu FBiH

S. Mlaćo

HŠK Posušje će naredne sezone biti član Prve lige FBiH.

Prvenstva u trećem rangu bh. nogometa neće biti nastavljena, a uvjete za plasman u viši rang ispunjavaju dva kluba. Radi se o trenutnim liderima Druge lige Centar NK Vis Simm Bau i Druge lige Jug HŠK Posušje.

"Jutros u 11 sati održana je video konferencija saveza i klubova koji su uputili licence za Prvu ligu FBIH za sezonu 2020/2021. Na konferenciji su sudjelovali NK Vis Simm Bau (Druga liga Sjever) i HŠK Posušje (Druga liga Jug). Naš klub ispunjava sve uvjete za igranje Prve lige FBiH. Na nama je samo da pričekamo odgovor NSBiH, hoće li biti putnika u niže i više rangove. Stav HŠK Posušja je jasan, sedamdeseti jubilej dočekati u društvu federalnih prvoligaša", istakli su iz HŠK Posušje.

Lideri Druge lige Sjever i Druge lige Zapad ne ispunjavaju uslove, te ne mogu izboriti plasman u viši rang.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Još uvijek nije donesena odluka ni koliko će timova napustiti Prvu ligu ili će se liga proširiti, što svakako ne bi bila nimalo dobra stvar za bh. nogomet.

Sve će prema svemu sudeći biti jasnije naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi