Sa riječi na djela: U bh. drugoligašu svi zaposlenici imaju primanja i tokom pauze
Trener Džidić i predsjednik Mujkanović

Mujkanović ispunio obećanje

Sa riječi na djela: U bh. drugoligašu svi zaposlenici imaju primanja i tokom pauze

S. Mlaćo

Pandemija koronavirusa spriječila je i nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Centar. Jesenji prvak NK Vis Simm Bau sprema se za nastavak i pohod na titulu prvaka, no ostali su izabranici Jasmina Džidića na pauzi.

Predsjednik ovog kluba Mirza Mujkanović u razgovoru za SportSport.ba prije nešto manje od mjesec dana najavio je potez za koji su svi imali samo riječi hvale.

Naime, Mujkanović je obećao da će igrači dobiti plate i u pauzi, te da trenutno stanje u svijetu neće utjecati na finansije kluba.

Mujkanović je prešao sa riječi na djela, što je i potvrdio jutros kada smo ga kontaktirali.

"Svima smo isplatili naknade. Nisam nikoga razdvajao, svi smo mi isti, pogotovo u ovoj situaciji. Svi dakle od prvog do zadnjeg čovjeka, pa i domara dobili su novac. Sviju smo ispoštovali, svi su sretni i ponosan sam zbog toga", kazao je Mujkanović za SportSport.ba.

Mujkanović živi i radi u Gelsenkirchenu, a ranije je najavio visoke ambicije, te nastavak ulaganja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Sa svojim klubom želi plasman u Prvu ligu, te najavljuje i stadion sa 5.000 sjedećih mjesta.

Dom ovog bh.kluba simpatičnog imena je u mjestu Kosova pored Maglaja.

Top Komentari

user1583752673
Svaka cast!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi