Dva lica Arsenala

Kod kuće jedna, u gostima skroz druga ekipa

Dva lica Arsenala

Edmir Škorić
Teme:

Da u gostima igra kao na svom stadionu, Arsenal bi komotno mogao da se bori za titulu.

Nije ništa čudno da klubovi igraju bolje pred svojim navijačima, ali oni Arsenalovog renomea ipak bi morali igrati kvalitetno i na strani. Međutim, Arsenal je tim koji prosipa jako puno bodova na gostovanjima.

Iako su sinoć slavili u Watfordu (1:0), dosta su se mučili i pored činjenice da su 80 minuta imali igrača više u polju, pošto je Deeney isključen zbog incidenta s Torreirom.

Prethodno nekoliko slabih partija Topnika u gostima, posebno ona na Goodisonu prije dvije sedmice, kada su u potpunosti nadigrani od strane Evertona i tada su poraženi s 2:0.

Gledajući statistiku od 1. decembra 2018. godine, Arsenal je odigrao 10 mečeva kod kuće i devet u gostima. U 10 domaćih mečeva upisao je 10 pobjeda u Premier ligi, dok je u devet gostovanja od 1. decembra 2018. godine ostvario samo jednu pobjedu.

U 10 domaćih mečeva Arsenal je postigao 27 golova, a na devet gostujućih postigao je samo 10 golova. Osim toga, na spomenutim domaćim duelima primio je šest, na gostujućim čak 18 golova.

Uz to, pet puta je sačuvao Arsenal mrežu u tom periodu na Emiratesu, a izvan njega nijednom. I, kada bismo gledali samo taj period, Arsenal bi bio prvak da se igraju samo domaće utakmice. Kao gost bi završio tek na 17. mjestu Premier lige...

Statistika je zaista okrutna u slučaju Arsenala i gostovanja, ali ako Topnici žele da ostanu u Top 4, morat će da poboljšaju igru na strani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal do kraja sezone ima da gostuje Wolverhamptonu i Leicesteru i to bi mogle da budu ključne utakmice, a na Emiratesu će ugostiti Crystal Palace i Brighton. Napomenimo također da tim Unaija Emeryja u četvrtak gostuje Napoliju u revanšu Evropske lige nakon što je u prvom meču slavio s 2:0.

Arsenal Home vs Away since December 1st. from r/soccer
Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi