Dva pogotka Ibrahimovića za novo slavlje Sloge

Gostima vrijedna tri boda u Tešnju

Dva pogotka Ibrahimovića za novo slavlje Sloge

S. Mlaćo

U posljednjem susretu 6. kola Prve lige FBiH u Tešnju su danas snage odmjerili TOŠK i Sloga Simin Han,  a gosti su slavili 2:0 uz dva pogotka Mirela Ibrahimovića.

Na samom početku zaprijetio je TOŠK, ali udarac Lukomiraka nije bio precizan. Sloga je zatim preuzela dominaciju, što im se isplatilo u 11. minuti kada nakon ubačaja sa strane mrežu domaćih pogađa Mirel Ibrahimović.

U 24. minuti korner za TOŠK poslije kojeg Kadušić šutira glavom preko gola. U tim trenucima vidjeli smo veoma konfuznu igru TOŠK-a, dok je Sloga dominirala sa loptom. Iskusni Zlatan Gafurović u 35. minuti pokušava ugroziti Hamzabegovića, ali ovaj je siguran.

U 42. minuti udarac Kostića zaustavlja prečka i domaći su imali mnogo sreće. Nakon toga pokušao je iz voleja Todorović (Sloga), ali se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:0 za goste.

Početak drugog poluvremena nije donio veća uzbuđenja, a zatim u 55. minuti Mirela Ibrahimović pogađa za 2:0. Već tada je bilo jasno da će tri boda sigurno u Simin Han.

Nakon toga TOŠK je bio nešto opasniji, prijetio preko Kršića i Gafurovića, međutim bez opasnosti po goste. Mirel Ibrahimović je 15-tak minuta prije kraja mogao postići svoj hat-trick, ali je promašio prazan gol.

Do kraja nije bilo uzbuđenja i Sloga je upisala četvrtu pobjedu ove sezone, te se sada nalazi na diobi trećeg mjesta sa Bosnom iz Visokog, dok je TOŠK  ostao na 14 mjestu sa samo tri osvojena boda.

Prva liga Federacije BiH, 6. kolo:

NK TOŠK Tešanj - FK Sloga Simin Han 0:2 (0:1)

NK TOŠK: Strika, Hasanbašić, Mrguda, Kurdić, Kršić, Gafurović, Lukomirak, Kadušić, Hankić, Skulić, Husibegović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Todorović, Ibrahimović, Širanović, Kojić, Habibović, Ostojić, Stokić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi