Dva pogotka Kobiljara u trijumfu Rudara

Prvi golovi u Sloveniji

Dva pogotka Kobiljara u trijumfu Rudara

Bivši mladi reprezentativac BiH Rijad Kobiljar odigrao je sjajnu partiju za Rudar iz Velenja.

Nakon što se u Olimpiji nije naigrao, ovaj 23-godišnji bh. fudbaler tokom januarskog prijelaznog roka je sreću našao u Rudaru, a taj transfer na koncu se ispostavio kao odličan potez.

Kobiljar je dobio ono što je tražio - minutažu, a treneru na ukazanom povjerenju uzvraća na pravi način. Novu sjajnu partiju pružio je danas u meču 32. kola u kojem je njegov Rudar kao domaćin savladao Aluminij sa 3:0, od čega su dva pogotka bila djelo upravo Kobiljara, dok je preostali jedan postigao Skoflek.

Golovi koje je postigao Aluminiju za Kobiljara su ujedno bili i prvi za Rudar, a nedavno je u utakmicama protiv Maribora i Domžala upisao po jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Podsjetimo, seniorsku karijeru Kobiljar je započeo u našoj zemlji. Igrao je za Sarajevo, Travnik, Olimpik, GOŠK i Zrinjski iz kojeg je ujedno i otišao u Sloveniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi