Dva poraza bez šuta u okvir gola signal za promjenu trenera

Caledes više nije šef struke Valencije

Dva poraza bez šuta u okvir gola signal za promjenu trenera

Valencia je vezala dva poraza u La Ligi i ispustila poziciju koja bi je naredne sezone odvela u Ligu Evrope.

Nije Evropa još izgubljena za Šišmiše, ali činjenica koja itekako zabrinjava jeste ta da Valencia u pomenuta dva poraza nije uputila niti jedan šut u okvir gola. O postizanju gola da ne pričamo.

Prvo su Šišmiši izgubili (1:0) od ekipe iz donjeg dijela tabele, Eibara, da bi jučer bolji od njih bio i Villarreal (2:0).

Bilo je to previše za čelnike kluba, pa je danas treneru Albertu Celadesu uručen otkaz. Posljednja dva poraza su bila kad koja je prelila čašu, ali Valencia se pod Celadesom odavno mučila, pa je dobila samo dvije utakmice od posljednjih 13 mečeva u svim takmičenjima.

Celades je na kormilo ekipe Valencije stigao u septembru prošle godine kada je zamijenio Marcelina Garciju Torala.

Mjesto u Ligi Evrope (ili kvalifikacijama za ovo takmičenje) je sada upitno za Šišmiše, a do istog će ih pokušati odvesti Voro Gonzalez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gonzalez je već imenovan za šefa struke Valencije do kraja sezone. Zanimljivo, biće ovog za njega šesti put da preuzima kormilo ekipe, a peti da je postavljen kao privremeno rješenje.

Inače, Voro Gonzalez je veliki dio svoje igračke karijere proveo u dresu Valencije, a već skoro dvije decenije obnaša različite funkcije u menadžmentu kluba sa Mestalle.

Top Komentari

jony1919
Napokon!!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi