Karim Benzema i Marco Asensio srušili Valenciju

Nastavlja se trka za titulu

Karim Benzema i Marco Asensio srušili Valenciju

Real Madrid je kasno sinoć pobijedio na stadionu Alfredo Di Stefano Valenciju u susretu 29. kola španske La Lige sa 3:0.

Iako to rezultat ne pokazuje, Kraljevi su se dobro namučili da slome otpor za njih gotovo uvijek neugodne Valencije.

U prvom dijelu prvog poluvremena po jedna dobra prilika na obje strane. Prvo je Hazard zaprijetio gostima, ali Cillesen brani, da bi odmah nakon toga Rodrigo pogodio stativu na drugoj strani. Ubrzo zatim gosti dolaze do gola baš preko Rodriga, ali gol je naknadno poništen nakon upotrebe VAR tehnologije. Do kraja prvog poluvremena pokušavali su Carvajal s jedne i Kondogbia s druge strane, ali rezultat se nije mijenjao.

Bez golova bilo je sve do 61. minute kada Real konačno dolazi do vodstva i to preko Karima Benzeme koji je pogodio nakon asistencije Hazarda. Samo 13 minuta kasnije bilo je 2:0 jer se u strijelce po povratku na teren upisao i Marco Asensio. Konačan rezultat četiri minute prije kraja susreta postavio je drugim golom na susretu Benzema. Ovog puta Asensio je bio asistent.

Real je ovom pobjedom zadržao minus dva u odnosu na Barcelonu i nastavit će se mrtva trka za prvaka. S druge strane, Valencia ostaje na 8. poziciji i čini se kako Ligu šampiona može samo sanjati.

U narednom kolu Kraljevi su gosti Sociedadu, dok Šišmiši dočekuju Osasunu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 29. kolo:

Real Madrid - Valencia 3:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Pa bolje da kažete da je VAR srušio Valenciu gadi mi se fudbal gledajući kako sudije navlače VARealu i sličnim njima
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi