Dva puta je pobijedio rak, a saigrači obrijali glave kako bi mu pružili podršku

Yeray Alavarez protiv opake bolesti

Dva puta je pobijedio rak, a saigrači obrijali glave kako bi mu pružili podršku

E. Škorić

Defanzivcu Athletico Bilbaa Yerayu Alvarezu dva puta je otkriven rak.

Ovaj 24-godišnji nogometaš je u julu potpisao sedmogodišnji ugovor s Athleticom uz odštetnu klauzulu od 70 miliona eura, a ranije se već dva puta borio protiv raka, ali oba puta je izašao kao veliki pobjednik.

Prvo mu je krajem 2016. godine dijagnosticiran rak testisa, nakon čega se vratio na terene, a u ljeto 2017. godine po drugi put mu je otkriven rak zbog čega je morao na kemoterapije.

Ali nikada nije izgubio vjeru i podršku saigrača, koji su, nakon saznanja da ima rak, odlučili da obriju glavu kako bi mu izrazili podršku.

Nakon što je dva puta pobijedio rak, Alvarez nastavlja dai gra, ima dugogodišnji ugovor s Athleticom u kojem je od 13. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moje srce je crveno i bijelo od dana kada sam se rodio. Najvažniji dio putovanja je onaj s kim ćete krenuti. Moj put je od malena s Athleticom i ja želim ove provesti ostatak života", kazao je Alvarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi