Valencia prekinula krizu i slavila u Bilbau

Cheryshev donio tri boda Šišmišima

Valencia prekinula krizu i slavila u Bilbau

E. Čaušević

Fudbaleri Valencije danas su u gostima pobijedili Athletic Bilbao sa 1:0 u meču sedmog kola španske La Lige.

Čini se da su Šišmiši konačno prebrodili krizu nakon odlaska trenera Marcelina, te su nakon tri meča bez pobjede danas konačno uspjeli da dođu to trijumfa.

Valencia je do pobjede stigla u 27. minuti utakmice kada su igrači ovog tima odigrali nevjerovatnu akciju. Na kraju je Torres asistirao, a mrežu Bilbaa zatresao je Cheryshev za 0:1.

Bilbao je u nastavku utakmice pokušao na sve načine da dođe barem do remija, ali je Valencia uspjela da sačuva svoju mrežu i osvoji tri vrijedna boda na nezgodnom gostovanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je sada na devetom mjestu sa devet bodova, dok je Bilbao četvrti sa tri boda više. Bh. napadač Kenan Kodro ovaj meč nije bio u konkurenciji ekipa Athletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi