Dva testiranja prije nastavka prvenstva?

Plan za nastavak Premijer lige BiH

Dva testiranja prije nastavka prvenstva?

Edmir Škorić

Prema neslužbenom planu koji je dogovoren na današnjoj videokonfrenciji Nogometnog saveza BiH i klubova, Premijer liga će početi 7. juna, a trajat će do 26. jula.

UEFA je naredila savezima da do 25. maja donesu odluke o domaćim prvenstvima, a plan NFSBiH je da se prvenstvo vrati 7. juna. Također, trenažni proces bi trebao početi između 8. i 10. maja i to u nekoliko faza.

Kolektivni treninzi bi prema sadašnjem planu mogli početi 25. maja i trajali bi dvije sedmice, što znači da bi Premijer liga ponovo trebala startati 7. juna.

Prijedlog je također da igrači i učesnici utakmica obave dva testiranja prije početka prvenstva, jednom prije trenažnog procesa, a jednom prije nego prvenstvo starta, ali sve će ovisiti i o tome kakve će biti mjere nadležnih organa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga, organizacija utakmice bit će svedena na miminalan broj ljudi kako bi se i na taj način spriječila mogućnost da se neko od igrača i aktera utakmica zarazi.

Ni jedna odluka nije zvanično donesena, ovo su samo prijedlozi i plan, a početkom maja bit će konačna odluka, ali opet ponavljamo, u Nogometnom savezu BiH pomno prate situaciju u državi i mjere koje nalažu nadležne organizacije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda72
Ma nije moguće da su tako ažurniunogometnom savezu.Ne mogu da vjerujem.Jesu li čitaliovo za respiratore i SIPA istragu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi