Dva zaštitara i navijači Dynamo Dresdena u centru pažnje u Njemačkoj

Zbog nacističkih simbola

Dva zaštitara i navijači Dynamo Dresdena u centru pažnje u Njemačkoj

E. Škorić

Dvojica zaštitara koji rade za njemački klub Dynamo Dresden ozbiljno su oštetili klub prikazivanjem nacističkih slika na majicama tokom utakmice protiv St. Paulija, objavila je njemačka momčad u ponedjeljak.

Klub koji nastupa u 2. ligi Njemačke ispričao se za mnoge uvredljive transparente koji su navijači istakli tokom subotnje utakmice protiv St. Paulija, koja je završena rezultatom 3:3.

Također, policija je podnijela prijavu protiv dvojice zaštitara na stadionu koji su koristili neustavne nacističke simbole na majicama koje su nosili.

''Zaprepašteni smo jer su obojica ozbiljno oštetili naš klub", rekao je u ponedjeljak direktor Dynama Michael Born.

"Ovi zaštitari nikada se neće izravno ili neizravno koristiti za događaje u Dresdenu. Također razmatramo daljnje pravne korake", poručio je.

Born je rekao da klub ne može prihvatiti poruke prikazane na transparentima jer su neljudski, nasuprot načelima i navijačkim poveljama i štete vrijednostima Dresdenove sportske zajednice.

Njemački nogometni savez vodi istragu. Dinamo bi mogao biti kažnjen između 18 i 150 hiljada eura zbog uvredljivih transparenata.

Top Komentari

Dzebra2019
Da nisu Pitari , ne daj Boze!!
1 8
burek_sa_mesom
Pa zato bordo momci i jesu topla braća s njima. Ta' nisu jer su i jedni i drugi veliki ljubitelji pite i baklave.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi