Dynamo potvrdio: Haris Duljević zatražio transfer!

Klub mu omogućio odlazak

Dynamo potvrdio: Haris Duljević zatražio transfer!

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Duljević (25) zvanično je zatražio transfer iz Dynamo Dresdena.

Potvrdio je to danas sportski direktor kluba Ralf Minge, koji je istakao kako je Duljević zatražio transfer i da mu klub neće stajati na putu ka novom klubu.

"Odluka nije bila laka, ali obje strane su željele da raščiste stvari prije početka sezone. Haris je zatražio razgovor i odlučili smo mu izaći u susret i on će uskoro završiti transfer sa zainteresovanim klubom", rekao je Minge.

Klub koji se povezuje sa Duljevićem je francuski Nimes. Bh. fudbaler bi već danas mogao završiti sve oko transfera u ovaj klub, a Dynamo će dobiti određeno obeštećenje. Pretpostavlja se da bi ta cifra mogla iznositi oko 800.000 eura.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Duljević je u Dresden stigao 2017. godine kao slobodan igrač iz FK Sarajevo. U ovom timu je odigrao 55 utakmica i postigao je četiri gola.

Top Komentari

lopov84
Olimpique Nimes
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi