Dvije "opomene" Plemićima pred večerašnji meč

Imaju sigurnu prednost

Dvije "opomene" Plemićima pred večerašnji meč

A. Čaušević

Zrinjski je u prvom meču pretkola Evropske lige s 0:3 pobijedio Akademiju Pandve te se jednom nogom plasirao u narednu fazu kvalifikacija drugog po jačini UEFA takmičenja. 

Međutim, u mostarskom klubu ništa ne smiju prepustiti slučaju te ekipu iz Sjeverne Makedenije moraju shvatiti maksimalno ozbiljno bez obzira na sigurnu prednost.

Kada bi Plemići na međunardonoj sceni slavili u gostima obično bi i prolazili, međutim dvije "opomene" iz prošlosti ukazuju na oprez.

U sezoni 2005/2006 Zrinjski je kao prvak BiH u gostima pobijedio Dudelange s 0:1, ali je pod Bijelim brijegom poslije produžetka doživio pravi debakl. Luksemburžani su slavili s 0:4.

I posljednji duel s nekim makedonskim predstavnikom Mostarcima nije ostao u lijepom sjećanju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U sezoni 2007/2008 u drugom kolu kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA Rabotnički je pobijedio u Mostaru s 1:2 te je prošao dalje nakon 0:0 u gostima.

Ovaj put Zrinjski ima 0:3 te je obzirom na prikazano teško vjerovati da Akademija Pandev može izbaciti viceprvaka naše zemlje, međutim uvijek treba biti na oprezu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije