Dvije su stvari koje navijači Reala ne mogu oprostiti Baleu i zbog kojih će napustiti Madrid
Navijači Baleu zamjere to što se dovoljno ne trudi, ali i što nije naučio španski jezik

Da li je konačno završena epizoda Balea u Realu?

Dvije su stvari koje navijači Reala ne mogu oprostiti Baleu i zbog kojih će napustiti Madrid

S. Pašalić

Gareth Bale se već dugo nalazi na meti navijača Real Madrida.

Velšanin se nakon katastrofe Reala protiv Ajaxa i poraza 4:1 te ispadanja iz Lige prvaka ponovo našao na udaru navijača.

Pored toga što je bio ekipe Reala koja je osvojila četiri naslova Lige prvaka od trenutka kada je Bale stigao u Madrid iz Tottenhama 2013. godine za 100 miliona eura navijači su mu okrenuli leđa.

U posljednje vrijeme su se pojavljivale čak informacije da Bale za šest godina u Realu nije naučio riječ španskog jezike te da ne komunicira sa saigračima.

Prošlog mjeseca je Bale nakon postizanja pogotka odbio da proslavi gol sa Lucasom Vasquezom u Primeri, što je mnoge iznenadilo.

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon komentarisao je Garetha Balea te otkrio uzroke zbog kojeg je igrač Reala sada u situaciji u kakvoj jest.

"Istina je da on nije bio vođa ekipe iako se to očekivalo od njega nakon odlaska Cristiana Ronalda u Juventus", rekao je Calderon.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pokazao je nedostatak požrtvovnosti. Navijači nisu sretni, vidjeli su kako je odbio da proslavi gol sa svojim saigračima u Primeri, a vide i njegove probleme sa povredama", dodao je bivši predsjednik Reala.

"Šteta, ne vidim ga u Madridu naredne sezone. Mislim da on ne zna da navijači Reala vrlo poštuju igrače, ali su i veoma zahtjevni, a posebno u dva slučaja. Glavna stvar je da morate morate bidi predani, što nisu vidjeli kod Balea, također to što ne govori jezik navijačima govori da on nije dovoljno posvećen klubu", zaključio je Calderon.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi