Ocjene Tadića pokazuju da je odigrao savršenu utakmicu, te se našao u društvu Messija i Neymara
Dušan Tadić je upisao dvije asistencije i postigao jedan gol te imao nekoliko čudesnih poteza

Igrač Ajaxa je izluđivao igrače Reala

Ocjene Tadića pokazuju da je odigrao savršenu utakmicu, te se našao u društvu Messija i Neymara

S. Pašalić

Igrač Ajaxa Dušan Tadić je sinoć vjerovatno odigrao i utakmicu života u svojoj karijeri.

Tadić je bio nerješiva enigma za igrače Reala koji ga jednostavno nisu mogli zaustaviti, 30-godišnji nogometaš je oduševljavao publiku svojim potezima.

Srbijanski nogometaš je sinoć sjajno asistirao kod dva gola, a onda je postigao i maestralan gol koji je praktično i presudio utakmicu.

Odlična igra Tadića je nagrađena pa su tako mnogi njegov nastup ocijenili sa čistom desetkom, a možda se najviše izdvaja francuski list L'Equipe.

U svojoj historiji ovaj list je dodijelio samo devet desetki, pa je tako srbijanski nogometaš ušao u društvo odabranih.

Od igrača koji su 20-tak godina dobili desetku su Lionel Messi kojem je to uspjelo čak dva puta, a istom ocjenom su ocjenjivani i Robert Lewandowski koji je 2013. godine postigao četiri gola također protive Reala.

Još dvije desetke su viđene u francuskom prvenstvu, a dobili su ih Carlos Eduardo iz Nice nakon utakmice sa Guingampom 2013. godine, te Neymar u dresu PSG-a u utakmici protiv Dijona 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo je vjerovatno najbolja utakmica koju sam u životu odigrao", rekao je Tadić nakon utakmice, te je nastavio.

"Pobijedili smo najbolji klub na svijetu. Ponosan sam i siguran sam da smo usrećili mnogo ljudi", istakao je reprezentativac Srbije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi