Dvojac iz La Masije koji je slobodnjake izvodio bolje od Messija je - propao

Njihove karijere nisu išle uzlaznom putanjom

Dvojac iz La Masije koji je slobodnjake izvodio bolje od Messija je - propao

Edmir Škorić

Čuvena Barcelonina škola nogometa La Masija oduvijek je bila prepuna talentovanih dječaka.

Neki su uspjeli da ostvare velike karijere i budu najbolji na svijetu, no bilo je i onih manje prodornih i uspješnih, čije karijere su otišle u pogrešnom pravcu. Naročito se to odnosi na dvojac za koji tvrde da su bili veći majstori i od samog Lionela Messija u izvođenju slobodnjaka.

S obzirom na to kako Argentinac izvodi slobodnjake, djeluje kao nemoguće da je neko bio bolji, no Messi je na utakmicama La Massije loptu pri slobodnim udarcima ostavljao Victoru Vazquezu ili Juanju Clausi.

Vazquez je šest mjeseci stariji od Messija i odigrao je ukupno tri meča za prvu momčad Barcelone. Uspio je postići i gol za Katalonce u Ligi prvaka protiv Rubin Kazana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U vrijeme Pepa Guardiole Vazquez je 2011. prodan Club Bruggeu, a danas ima za katarski Umm Salal, dok je prethodno bio u meksičkom Cruz Azulu i kanadskom Torontu.

Za razliku od Vazueza, Clausi nije uspio da ostane na najvišoj razini. On je igrao za omladince Barce, a nakon toga je prodat u CF Catarroja. Uglavnom je karijeru proveo u nižim ligama Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi