Dvojac iz Travnik se opijao, pa izazvao tuču u gradu

Burno na Piroti

Dvojac iz Travnik se opijao, pa izazvao tuču u gradu

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika danas će u okviru 9. kola Prve lige FBiH u goste ekipi Metalleghea iz Jajca.

Na Piroti vlada teška situacija, ekipa je na posljednjem mjestu, a ovih dana popularne Vezire zadesili su novi problemi.

Naime, zbog kršenja klupske discipline suspendovani su Belmin Vila i Damir Rovčanin, te oni neće biti u kombinaciji za duel sa Metallegheom, a vjerovatno će u narednim danima i napustiti Pirotu.

Ova dvojica nogometaša su u noći četvrtak na petak u alkoholiziranom stanju napravili incident u jednom travničkom kafiću, te izazvali i tuču. Zanimljivo da oni nisu jedini iz NK Travnika koji su učestvovali u istom. Naime, spominje se još nekoliko nogomeaša, od kojih su većina u ljetnom prelaznom roku "pojačali" Vezire. Neki su noć proveli i u pritvoru.

Saznajemo da su na Piroti duboko razočarani ponašanjem ovog dvojca, a pomalo nevjerovatno zvuči da je Belmin Vila, odranije poznat kao "nestašni dečko" Travničane koštao i ugovora sa jednim restoranom u kojem se hranio. Naime, Vila je bez pitanja dovodio sa sobom još jednog igača koji se također hranio, a sve se ubrzo i razotkrilo.

Vrijedi istaći da su iz NK Travnik reagovali vrlo brzo, te i pored toga što situacija u klubu nije nimalo bajna, jasno stavili do znanja da niko nije iznad kluba i da igačima prije svega vrlo sumnjive ljudske vrijednosti nikada neće biti mjesta na Piroti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rovčanin i Vila su u ljetnom prelaznom roku stigli u Travnik. Rovčanin iz FK Goražde, dok je Vila potpisao ugovor sa bugojanskom Iskrom, tokom priprema i raskinuo zbog također kršenja klupske discpline, a zatim se skrasio na Piroti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti