Dvojica bivših bh. reprezentativaca imali su priliku da igraju s Reyesom

U Sevilli

Dvojica bivših bh. reprezentativaca imali su priliku da igraju s Reyesom

Edmir Škorić

Bivši igrač Arsenala i Seville Jose Antonio Reyes (35) poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći,

Reyes, koji je u posljednje vrijeme igrao za Extremaduru u španskoj Segundi, poginuo je usljed povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći.

"Nismo mogli potvrditi gore vijesti. Voljena Sevillina zvijezda Jose Antonio Reyes preminuo je u saobraćajnoj nesreći. Počivao u miru", saopćila je Sevilla.

Sa 16 godina je bio najmlađi igrač koji je debitovao za Sevillu, iz koje je 2004. godine otišao u Arsenal i sa Topnicima je u sezoni bez poraza osvojio Premier ligu.

Osim za Sevillu i Arsenal, Reyes je igrao za Real Madrid, Atletico Madrid, Benficu, Espanyol, Cordobu i Xinjiang Tianshan Leopard, kao i za mlađe te seniorsku reprezentaciju Španije.

Njegovi saigrači bili su i nekadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine i obojica su s njim svlačionicu u različitim periodima dijelili u Sevilli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvo je Reyesov saigrač bio Emir Spahić, a kasnije i Miroslav Stevanović. Zajedno su sva trojica igrala u sezoni 2012/13.

Njegova smrt pogodila je sigurno i njegove nekadašnje saigrače i prijatelje, a imao je priliku da igra sa mnogim velikim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi