Dvomeč Partizana i Bešiktaša zanimljiv i Želji: Navijat će se za beogradske "crno-bele"?

Ako Partizan prođe Želji financijska injekcija

Dvomeč Partizana i Bešiktaša zanimljiv i Želji: Navijat će se za beogradske "crno-bele"?

A. Beganović

Završena je i treća runda kvalifikacija za Evropa ligu nakon koje je Bosna i Hercegovine ostala bez predstavnika s obzirom da je aktuelni prvak Zrinjski remizirao u revanš susretu sa Ludogoretsom (1:1) te tako zbog poraza u Bugarskoj (1:0) završio svoju evropsku avanturu.

Prolaz u narednu rundu takmičenja odnosno u play off osigurao je beogradski Partizan koji je u dvomeču bio bolji Nordsjaellanda i put u grupnu fazu tražit će preko Bešiktaša koji je uz dosta sreće eliminirao LASK.

Duele između Partizana i pomenutog danskog kluba, te Bešiktaša i LASK-a s mnogo pažnje su, ako je vjerovati informacijama koje smo dobili od kolega iz Srbije, pratili i na Grbavici.

Naime, iako klubovi u regionu visinu obeštećenja i detalje transfera kriju kao zmija noge, kolege iz Srbije su neslužbeno došli do informacija da će Željezničar na ime obeštećenja za Gorana Zakarića od Partizana dobiti još 50.000 eura ukoliko se beogradski tim plasira u grupnu fazu Evropa lige.

Plavi su navodno već inkasirali 150.000 eura, a sasvim sigurno su u Zvorničkoj 27 sinoć osim za Partizan navijali i za LASK koji je do sudijske nadoknade držao Bešiktaš na konopcima. No, "ukazao" se Negredo i donio je prolaz Bešiktašu pa će Partizan imati mnogo teži posao u play offu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Turska ekipa je favorit, no u fudbalu favoriti ne pobjeđuju uvijek, a na Grbavici imaju razlog pratiti ovaj dvomeč i navijati za crno-bele ukoliko su tačne informacije koje smo dobili iz Srbije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti