Noć prepuna sjajnih utakmica: Feyenoord i Zenit u nemogućim misijama, regionalni timovi imaju šansu

Revanš susreti 3. pretkola Evropa lige

Noć prepuna sjajnih utakmica: Feyenoord i Zenit u nemogućim misijama, regionalni timovi imaju šansu

Širom Evrope danas će se igrati revanš utakmice 3. pretkola Evropa lige.

Čak 36 susreta moći će da prate fudbalski sladokusci u periodu od 16.00 do pola sata prije ponoći, a na kraju će 18 pobjedničkih timova izboriti plasman u play-off.

Pred nama je veliki broj zanimljivih utakmica, a pokušat ćemo nabrojati neke od onih koje ne bi trebali propustiti. Svakako da će za početak biti vrlo zanimljiva utakmica Žalgirisa i Seville. Španska ekipa je slavila u prvom meču sa 1:0 na domaćem terenu, pa je Žalgiris tim rezultatom svakako sebi ostavio nadu da može proći dalje. Ovaj susret počinje od 19.00 sati.

U istom terminu će Zenit St. Petersburg pokušati isprati gorak ukus u ustima nakon prošlosedmičnog debakla u Minsku od Dinama (4:0). 45 minuta kasnije na teren će i turiski Bešiktaš koji gostuje kod austrijskog Linza i tamo nosi prednost od 1:0. Poslije toga igrat će i fudbaleri Atalante i to kući protiv Hapoela iz Haife. Italijanska ekipa je u prvom meču pregazila rivala i slavila sa čak 4:1 u gostima.

Od 20.00 sati će na teren i bh. prvak Zrinjski koji će pokušati nadoknaditi minus od jednog gola protiv Ludogoretsa, a nešto teži zadatak će imati slovenski Maribor koji 'ganja' dva gola minusa protiv Glasgow Rangersa. U pola 9 će na teren i ekipa Hajduka iz Splita koja je prošle sedmice odigrala samo 0:0 protiv rumunskog FCSB-a, pa će imati vrlo težak zadatak na gostovanju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Baš u tom terminu na teren će i Feyenoord koji je u prvom meču pregažen u gostima kod Trečina (4:0). Do kraja dana će vjerovatno najzanimljivija biti utakmica između Burnleyja i Basaksehira. U prvom meču u Turskoj nije bilo golova.

Svemu dodajmo da će od regionalnih timova na teren još Rijeka koja igra protiv Sarpsborga i Partizan protiv Nordsjaellanda. Hrvatski tim ima 1:1 sa gostovanja iz prvog meča, dok je tim iz Humske slavio u Danskoj sa 2:1.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi