Allegri smatra da je Roma pravi klub za Dybalu, objasnio i zašto

Poželio Argentincu sreću

Allegri smatra da je Roma pravi klub za Dybalu, objasnio i zašto

E. Škorić

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je rekao kako je Roma "pravi klub" za Paula Dybalu.

Argentinski napadač rastao se s Juventusom ovog ljeta nakon što mu je istekao ugovor, a iako je bio blizu Intera, na kraju je potpisao za Romu.

"Vjerujem da je to pravi klub za njega i želim mu svu sreću. On je igrač koji je puno dao Juventusu i mislim da će se jako dobro snaći u Romi", rekao je Allegri za DAZN.

Upitan da pojasni zašto smatra da je Roma pravi klub, Allegri je odgovorio: "On je vrlo tehnički potkovan igrač, uz Tammyja Abrahama. Zatim imate menadžera Josea Mourinha, koji je jako dobar".

Dybala je prethodno 2015. godine došao u Juventus na kraju Allegrijeve prve sezone kao trenera Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osvojili su duplu krunu u svojoj prvoj zajedničkoj sezoni, ponavljajući taj podvig u svakoj od sljedeće dvije sezone – čak su stigli do finala Lige prvaka 2017. godine.

U posljednjoj sezoni Allegrijevog prvog angažmana u klubu, zadovoljili su se "samo" s naslovom Serije A, ali nisu uspjeli osvojiti niti jedan trofej u prošloj sezoni, kada se bivši trener Milana vratio u klub iz Torina.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi