Paulo Dybala odabrao broj: Ništa od najavljene Tottijeve desetke

Zaigrat će u dresu Rome

Paulo Dybala odabrao broj: Ništa od najavljene Tottijeve desetke

E. Škorić

Argentinski reprezentativac Paulo Dybala novi je igrač Rome.

Dybala je danas stigao na ljekarske preglede i potpis ugovora s Romom, nakon što je prethodno kao slobodan igrač napustio Juventus, te odbio da potpiše za Inter s kojim se najviše vezivao.

Iako se najavljivalo da bi Dybala trebao zadužiti broj 10 koji je ostao slobodan još otkako se penzionisao Francesco Totti, on je na kraju uzeo broj 21.

Taj broj je prvobitno izabrao Nemanja Matić, koji u Rim dolazi također ovog ljeta kao slobodan igrač iz Manchester Uniteda, ali iskusni veznjak nije imao ništa protiv da mladom saigraču prepusti taj broj. Matić će preuzeti broj 8.

Dybala će potpisati trogodišnji ugovor s Vučicom i godišnje će zarađivati oko šest miliona eura. Navodno je Jose Mourinho bio najzaslužniji da promijeni odluku i da umjesto za Inter, potpiše za Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uostalom, igrač je jednom prilikom rekao da je fasciniran atmosferom na stadionu Olimpico kada Roma igra svoje mečeve.

Argentinac je za Juve odigrao čak 293 utakmice i zabio je 115 golova uz 48 asistencija, osvojio pet naslova, četiri kupa i nosio desetku na leđima i kapitensku traku. Pored Rome i Intera, jedno vrijeme ga je pratio i Milan, ali prvak Italije nije imao preveliku želju da ga dovede.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi