Dybala produžio agoniju Rome

Juventusu derbi

Dybala produžio agoniju Rome

Edmir Škorić

U derbiju 21. kola italijanske Serije A Juventus je s 1:0 savladao Romu.

Juve je uhvatio formu i reda pobjede, te je na samo dva boda od vodećeg Napolija. Sjetite se samog početka, kada Stara dama nije mogla nikoga da pobijedi...

Sada je to prošlost, kao što su prošlost i dobre igre Rome, koja ni sa novim trenerom Lucianom Spallettijem ne uspijeva da zaigra. 

Edin Džeko, Miralem Pjanić i društvo još jednom su bili bezidejni, nisu pronašli način da osvoje makar bod u Torinu. Bod iz dva meča sigurno nisu ono što su htjeli navijači kada se Spalletti vratio na Olimpico.

Od početka je Juve dominirao, ali je do gola stigao tek u 77. minuti. Dybala je pogodio na asistenciju Pogbe.

U 81. minuti Džeko je pogodio, no gol je poništen zbog faula u napadu. Ostalo je 1:0, produžena je sjajna serija Juventusa i agonija Rome.

Naši reprezentativci Pjanić i Džeko igrali su po 90 minuta večeras.

Serija A, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Roma 1:0 (Dybala 77)


Juventus vs Roma 1-0 (Dybala 24.01.2016) by ss_video
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi