Dybala želi u Manchester United, ali jednu klauzulu nikako ne želi u svom ugovoru

Argentinac blizu Teatra snova

Dybala želi u Manchester United, ali jednu klauzulu nikako ne želi u svom ugovoru

E. Čaušević

Argentinski napadač Paulo Dybala ovog ljeta bi mogao napustiti Juventus i karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

Već se nekoliko sedmica špekuliše da Dybala napušta Staru damu jer mu je jasno da neće imati u narednoj sezoni minutažu koju očekuje. Pojavila se mogućnost da Dybala pređe u Manchester United i bude dio transfera Romelua Lukakua koji bi u tom slučaju došao u Juve.

Italijanski meidji prenose da je Dybala zainteresovan da karijeru nastavi na Teatru snova jer je svjestan da će u Unitedu imati sigurno veću minutažu nego što je to bio slučaj u Juventusu u prethodnoj sezoni.

Dybala se tek vratio s odmora i treninzima Juventusa će se priključiti u ponedjeljak, ali bi već u narednoj sedmici mogao put Manchestera. Crveni đavoli žele što prije da završe ovaj transfer jer već narednog vikenda počinje Premiership.

Naravno, prema novim pravilima ljetni prelazni rok u Engleskoj traje do početka nove sezone i jasno je zbog čega se čelnicima Uniteda žuri kada je u pitanju razmjena Lukaku-Dybala.

No, pregovori s Dybalom ne idu tako brzo kako se očekivalo jer Argentinac ima nekoliko uslova. Naime, trenutno se pregovara oko nekih klauzula, a na jednu od njih Dybala nikako ne želi da pristane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači Uniteda imaju u ugovorima klauzule da ih klub može novčano kazniti u slučaju loših igara i rezultata, a tu klauzulu Dybala nipošto ne želi u svom ugovoru. Navodno je poručio da je ponuda zadovoljavajuća, ali da neće potpisati ugovor dok se ta klauzula ne izbriše.

Također, italijanski mediji prenose da postoji mogućnost da Juve neće uzeti Lukakua odnosno da će ga United prodati Interu, a zarađeni novac uložiti na dovođenje Dybala. No, u narednim danima ćemo sigurno dobiti rasplet i ove situacije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brady
Pa nisi ti Messi ili Ronaldo da mozes traziti tako nesto. Da si igrac extra klase,nebi te Juve prodao ili mijenjao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti