Džafić: Moramo biti na visokom nivou protiv TOŠK-a

Napadač Olimpika se nada pobjedi

Džafić: Moramo biti na visokom nivou protiv TOŠK-a

Fudbaleri Olimpika će u okviru 10. kola Prve lige FiH na svom terenu dočekati ekipu TOŠK-a.

Idriz Džafić, napadač Vukova, ove sezone je jedan od važnijih fudbalera u formaciji tima sa Otoke. Robusni napadač u potpunosti koristi svoje minute koje dobija, a kako sam kaže zadovoljan je svime što je njegov tim uradio ove sezone.

"Kada gledamo rezultate ove sezone moramo biti zadovoljni. Ekipa igra dobro, prvi smo na tabeli, prošli smo među osam najboljih u Kupu BiH i moramo biti zadovoljni. Ali nema nikakve euforije, što je najbitnije. Svi smo svjesni da nam jedna ili dvije loše utakmice mogu pokvariti sve. Zato na svakoj utakmici moramo biti u potpunosti koncentrisani i dati svoj maksimum, kako ne bismo došli u probleme."

U narednom kolu na Otoku stiže TOŠK, a interesantno je da će ovo biti drugi međusobni duel u samo desetak dana. Džafić je bio strijelac u kup utakmici u kojoj je Olimpik savladao TOŠK rezultatom 3:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mislim da će ovo biti sasvim drugačija utakmica u odnosu na onu od prije desetak dana. Savladali smo ih u kupu, ali to ne znači ništa u sutrašnjem duelu. Dobra stvar je što smo ih dodatno upoznali, vidjeli kako i na koji način igraju, ali opet ponavljam ako želimo do bodova, onda moramo biti mi na visokom nivou, jer lakih protivnika nema i svi igraju da bi ostvarili pobjedu", rekao je Džafić u najavi nedjeljnog duela na Otoci.

Susret između Olimpika i TOŠK-a igra se u nedjelju od 15 sati na stadionu Otoka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi