Džanić nakon jesenje titule: Polusezona iz snova, naš cilj je jasan

Prvak stanuje u Seoni

Džanić nakon jesenje titule: Polusezona iz snova, naš cilj je jasan

S. Mlaćo

Seona je jesenji prvak Druge lige Sjever. Izabranici Nermina Džanića iza sebe imaju polusezonu iz snova i sasvim zasluženo jučer su mogli da slave.

Nermin Džanić, trener Seona, sjajno je posložio kockice. Njegov tim igra za gol više, rivali jednostavno nemaju riješenje za takvu igru, što govori i sama gol razlika.

Seona je postigla čak 59 pogodaka, a primila samo deset.

"Objektivno, moramo biti zadovoljni polusezonom. Iza Seone je polusezona iz snova. Sam broj bodova, gol razlika, te ukupna statistika dovoljni govori sve. Ubjedljivi smo bili, a od drugog kola smo na toj liderskoj poziciji", priča Džanić za SportSport.ba.

Najteža utakmica ove polusezone?

"Definitivno u Poljicama protiv Svatovca".

Seona ima pet bodova prednosti nad Gradinom, koja ja i jedini rival. Jasno je da ništa nije gotovo, a toga je svjestan i sam Džanić.

"Gradina je najveći rival, jedini. To sam rekao već u najavi. Razlika je varljiva, istopi se to u dvije utakmice. Nema opuštanja naravno, ponašat ćemo se kao da imamo isti broj bodova".

Za Seonu polusezona nije gotovo. Sada slijedi meč Kupa.

"Imamo meč 2. kola Kupa TK, pa idemo na zasluženi odmor. Analizirat ćemo polusezonu, napraviti plan za dalje i spremiti se za nove izazove. Cilj ostaje prvo mjesto".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Prvi strijelac FK Seona, a ujedno i lige, je Adnan Salkić sa 23 gola, dok je deset dodao Admir Čorhodžić. Na broju šest je Sead Havić.

Pohvale svakako idu i njegovim saigračima, te čelnicima kluba na čelu sa Fahrudinom Selimovićem, prvim čovjekom kluba.

Top Komentari

seibeg
Nermin Džanić, trener Seone je pokazao da je stručnjak, ima kvalitet da zna posložiti i uigrati ekipu, zaslužuje da vodi neki klub koji igra u većem rangu BH takmičenja, čestitke i pohvale za ovog mladog ambicioznog trenera pred kojim je svijetla budućnost, imati ovako uspješnu statistiku u ovom rangu takmičenja je zaista nevjerovatno, mislim da nikada nijedan klub na polusezoni nije imao ovakav rezultat u ovom rangu takmičenja, aferim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi