Šveđani prave sportski centar u domu lidera Druge lige Sjever

FK Seona suvereno gazi ka jesenjoj tituli prvaka

Šveđani prave sportski centar u domu lidera Druge lige Sjever

S. Mlaćo

FK Seona je hit Druge lige Sjever. Mali klub sa ambicioznim ljudima u zdravoj sredini piše lijepu priču. Ambicioznu uz pošten i transparentan rad.

Seona je lider grupe Sjever sa čak pet bodova prednosti u odnosu na Gradinu iz jedanaest pobjeda i po jedan remi i poraz. Do kraja prvog dijela sezone ostala su dva kola, te će se u Seoni u nedjelju u slučaju pobjede nad NK Odžak 102 slaviti jesenja titula.

A niko i ne sumnja u to. Pokazala je Seona i na 'vrućim' gostovanjima da ima ozbiljnu ekipu, dok kod kuće gotovo niko ne može zaustaviti i više nego napadački stil igre. Čak 50 pogodaka postigao je ovaj tim, a primio tek osam.

Čelnici kluba u isto vrijeme radi sjajan posao. U Seonu ovih dana dolaze gotove sve bh. medijske kuće, prave se lijepe priče koje ljudima iz ovog kluba daju dodatni motiv. Nije baš ulaganje u sport u BiH jeftina 'igračka', no koga to briga u ovom kraju.

Nedavno su imali i goste iz Švedske. Osman Selimović već 20-tak godina iz Švedske nije dolazio u Seonu. A kada je stigao i imao je šta da vidi. Uspješan i organizovan klub, vrijedne trenere, kvalitetan omladinski pogon i klub koji ima visoke ambicije.

Selimović je na to 'kliknuo'. A kako i ne bi.

"Selimović je profesor sporta, napisao je i knjigu u Švedskoj, ima razna poznanstva kada je fudbal u pitanju... U Švedskoj je cijenjen, govorio je o našem klubu, pa se sada spremaju neke nove stvari. Konkretno, kod našeg stadiona bi se napravio plastični teren i mnoge druge stvari, tačnije sportski centar", istakli su nam iz FK Seona.

Na meti interesanata mladi golman Ensar Hodžić

Mladi čuvar mreže Seona iz kola u kolo pruža sve bolje partije.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Svjesni su u ovom klubu da imaju 'kapitalca' za budućnost, a iako se radi o trećem rangu, Hodžić nije neprimjećen, čak naprotiv.

"Preko naši prijatelja iz Švedske saznali smo da interesovanje iz Kipra, pa vidjet ćemo. Svakako da nas raduje što naše momke cijene i prate", dodali su iz FK Seona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi