Seona šampionski kroz Živinice, nova pobjeda Gradine

Druga liga Sjever

Seona šampionski kroz Živinice, nova pobjeda Gradine

S. Mlaćo

Završen je i prvi dio sezone u Drugoj ligi Sjever. Jesenju titulu već ranije obezbijedila je ekipa FK Seona.

Seona je danas u Živinicama nadigrala domaći Priluk sa 3:1 i potvrdila da ima veoma kvalitetnu ekipu. Poveli su gostim eurogolom Musića u desetoj minuti, a na 0:2 je povisio Admir Čorhodžić. Petnaest minuta prije kraja sve je bilo gotovo. Zaim Mehanović je matirao domaćeg golmana Mehmeda Baščelića.

Konačnih 1:3 deset minuta prije kraja postavlja sa 11 metara Meris Mešanović.

Prvi pratilac Gradina na svom terenu je nadigrala Orahovicu 78 3:1. Haris Ordagić već u prvoj minuti matirao je golmana gostiju, da bi na 2:0 povisio Almir Omerović. Gosti se vraćaju u 63. minuti pogotkom Elvira Sakića, a konačnih 3:1 svojim drugim pogotkom postavlja Omerović u 89. minuti.

U ostalim susretima Mladost je u Čeliću slavila 6:0, dok je Svatovac savladao Slogu 3:0. Odžak je sa minimalnih 1:0 nadigrao Dinamo, a u duelu dvije Bosne slavila je ona iz Kalesije 2:0.

Prokosovići su u Miričini očitali pravu nogometnu lekciju Lokomotivi i slavili sa čak 5:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Mramoru pobjeda Mramora nad Radničkim 2:0.

Kada je tabela u pitanju, FK Seona ima 40 bodova, a Gradina 35. Jasno je da će ova dva tima i u drugom dijelu voditi borbu za prvo mjesto, odnosno plasman u Prvu ligu FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi