Džekin bivši saigrač jedva ostao živ

Gentner teško povrijeđen

Džekin bivši saigrač jedva ostao živ

Edmir Škorić

Stuttgart je u četvrtom kolu njemačke Bundeslige savladao Wolfsburg s 1:0, ali na tom meču najmanje je bio na kraju važan rezultat.

Golom Kongoanca Chadraca Akoloa u 42. minuti Stuttgart je slavio, ali kako rekosmo, rezultat nikome nije bio važan poslije situacije kada je golman Wolfsburga boksao loptu i u letu koljenom udario u lice Christiana Gentnera.

On je ostao ležati na travi, ali iskusnom veznjaku je na kraju život spasio doktor Stuttgarta, tako što mu je izvadio jezik. Genteru je stavljen ovratnik i vozilom hitne pomoći je prevezen u bolnicu.

Naknadno je ustanovljeno da je dobio potres mozga, ali i višestruke povrede lica te čeljusti. 

'To je bio šok za sve nas. Bile su to dramatične minute. Nismo mogli uživati u pobjedi bez našeg kapitena. Zadobio je teške povrede, najvjerojatnije slomio neke kosti u licu, ali doktori su rekli da će se u potpunosti oporaviti', rekao je trener Hannes Wolf.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti