"Džekino neigranje se itekako osjetilo, ali nije bio spreman za svih 90 minuta"

Fonseca nakon remija protiv Intera

"Džekino neigranje se itekako osjetilo, ali nije bio spreman za svih 90 minuta"

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su uspjeli osvojiti bod na gostovanju protiv Intera (0:0) u derbiju 15. kola italijanske Serije A.

Inter i Roma odigrali su veoma dobar meč na Meazzi na kojem su samo falili golovi. Domaći tim bio je znatno bolji na terenu i imao nekoliko fantastičnih prilika, ali je Roma uspjela sačuvati mrežu i osvojiti bod na teškom gostovanju.

Treba dodati da je Roma igrala u nešto drugačijem sastavu jer je Edin Džeko ostao na klupi, a na mjestu lažne devetke igrao je Nicolo Zaniolo. No, igrač meča u rimskom timu bio je iskusni golman Antonio Mirante koji je imao dvije velike odbrane.

Nakon utakmice trener gostujućeg tima Paulo Fonseca nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u fazi napada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve šanse koje smo imali smo na kraju pogrešno odigrali, ali i pored toga momci su odigrali dobar meč. Naš cilj je bio da čuvamo loptu što smo uspjeli u drugom poluvremenu i imali smo kontrolu. Ipak, igrom u napadu ne mogu biti zadovoljan. Džeko nije bio spreman za svih 90 minuta i njegovo neigranje se itekako osjetilo. Igrao je koliko je mogao", rekao je Fonseca i osvrnuo se na golmana Mirantea.

"Mirante je veoma dobar golman i večeras je imao fantastično izdanje. Odlično je reagovao u nekoliko situacija i sigurno da je najzaslužniji što večeras nismo poraženi".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi