Edin Džeko i bolestan pomogao Romi da osvoji bod protiv Intera na Meazzi

Bez pobjednika u derbiju

Edin Džeko i bolestan pomogao Romi da osvoji bod protiv Intera na Meazzi

M. Šljivak

Inter je u 15. kolu Serije A na Meazzi ugostio Romu, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 0:0.

Nerazzurri su bili dominantni u ovom meču protiv rimskog tima koja je u susret ušla bez Edina Džeke, koji je zbog bolesti ostao na klupi.

Međutim, Roma je na golu imala izuzetno raspoloženog Antonija Mirantea. Briljirao je golman Vučice u ovom meču i imao je nekoliko zaista sjajnih odbrana.

Inter je do samog kraja svim silama pokušavao da zabije gol. Roma je međutim odlično stajala na terenu, pa je defanzivni red uspješno odbijao napade domaćeg tima.

Na kraju promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 0:0 i oba tima su osvojila po jedan bod, kojim mogu biti zadovoljniji gosti.

Inter je sada dva boda ispred Juventusa koji ima utakmicu manje i koji će protiv Lazija imati šansu da ponovo preuzme vrh tabele.

Roma je sa druge strane za sada četvrta i tamo će i ostati ako Cagliari izgubi svoj meč od Sassuola.

Edin Džeko je večeras u igru ušao u 67. minuti. Nije imao previše prostora u napadu, ali velika je stvar što je uopšte i igrao, jer prethodnih nekoliko dana zbog bolesti nije uopšte trenirao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 15. kolo:

Inter - Roma 0:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako je to Dzeko pomogao Romi da osvoji bod, pa Dzeko je usao u igru 20 minuta priie utakmice, zaista ne vidim nista sta je to tu Dzeko pomogao za osvajane jednog boda, ma jesi novinaru totalno blentav, cijenim Dzeku svaka cast on je postao dio BH fudbalske legende. Zaista ima ponekad i pretjerivanja kad je Dzeko u pitanju, Dzeko ovo, Dzeko ono.
8 4
opasni12
Kako je napadač pomogao ekipi ako je završilo 0:0? Udari se laptopom po glavi!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi