Džeko dao dva gola, asistirao i povrijedio se u pobjedi Rome

Roma slavila protiv Milana

Džeko dao dva gola, asistirao i povrijedio se u pobjedi Rome

Fudbaleri Rome pobijedili su večeras na gostujućem terenu Milan sa 4:1 u okviru 35. kola italijanske Serije A.

Rimskoj ekipi ovo je bila veoma važna utakmica u borbi za drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka, a do trijumfa su stigli bez većih problema.

Igrao se 8. minut kada je Roma povela. Salah je lijepo prošao po desnoj strani, dodao do Džeke koji je zakucao loptu u mrežu za 1:0. Samo nekoliko minuta kasnije Perotti je sjajno šutirao, ali Donnarumma i stativa su ga spriječili da postigne pogodak. 

Ipak, ono što Perotti nije uspio, pošlo je za rukom Džeki i to u 28. minuti. Paredes je ubacio, a Džeko je glavom pogodio za 2:0 i svoj 27. gol u Seriji A ove sezone. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku je viđen nešto mirniji tempo sve do 76. minute kada je Pašalić pogodio za smanjenje prednosti gostiju. Ipak, samo dvije minute kasnije El Shaarawy je pogodio i vratio prednost Romi od dva pogotka. Konačan rezultat postavio je De Rossi sa penala u 87. minuti. Roma sada ima bod više od Napolija i sedam manje od Juvea. U narednom kolu Rimljani dočekuju Juve.

Loše informacije za sve navijače iz BiH je povreda Džeke u finišu susreta. Dijamant je tražio izmjenu, a zamijenio ga je Peres.

Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi