Džeko i Milićević u idealnom timu grupne faze EL

Nisu jedini Balkanci u timu

Džeko i Milićević u idealnom timu grupne faze EL

Prošlog četvrtka završena je grupna faza Evropske lige, koju će bh. fudbaleri pamtiti po dobrom.

Potvrda njihovih odličnih izdanja je i idealni tim grupne faze ovog takmičenja, u koji su uvrštena dvojica bh. reprezentativaca - Edin Džeko i Danijel Milićević.

Obojica su dali veliki doprinos plasmanu Rome i Genta u 1/16 finala, a bili su i posebno efikasni s obzirom da je Džeko postigao pet, a Milićević tri pogotka.

Džeko i Milićević nisu jedini Balkanci u idealnom timu. U vrhu napada nalazi se Nikola Kalinić iz Fiorentine, koji je u grupnoj fazi postigao četiri gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fudbaler koji do sada ima najbolji učinak u Evropskoj ligi je Zenitov Brazilac Giuliano, koji na svom kontu ima šest golova i čak pet asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi