Džeko i Pjanić prednjače, ali koliko zarađuju ostali?

Plate bh. fudbalera u Seriji A

Džeko i Pjanić prednjače, ali koliko zarađuju ostali?

U ovoj sezoni Serije A Bosnu i Hercegovinu će predstavljati sedmorica fudbalera, od kojih su svakako najveće zvijezde Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Italijanski mediji su danas objavili platne liste svih 20 klubova koliko ih se takmiči u Seriji A, a već smo pisali da od bh. fudbalera daleko najbolje kotira pomenuti dvojac. Džeko je najplaćeniji fudbaler Rome sa godišnjom zaradom od 4.5 miliona eura, a istu platu u Juventusu prima i Miralem Pjanić, koji je također jedan od bolje plaćenih igrača u ekipi Stare dame.

Kada je riječ o ostalim bh. fudbalerima, prvi pratilac Džeke i Pjanića je Senad Lulić, koji kao kapiten Lazija na godišnjem nivou zaradi 1.2 miliona eura. Četvrti najplaćeniji bh. igrač u Seriji A je Ervin Zukanović, koji u Genovi zarađuje 600.000 eura po sezoni.

Napadač Riad Bajić, koji je ovog ljeta stigao u Italiju iz Turske i potpisao za Udinese, ima godišnju platu 450.000 eura, dok Daniel Pavlović u Crotoneu po sezoni zarađuje 220.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ubjedljivo najslabije plaćeni bh. fudbaler u Seriji A je Ćazim Suljić, koji također nastupa za Crotone. Ovaj 20-godišnjak, koji je do sada za ovaj klub odigrao samo dvije utakmice u Seriji A, mora da se zadovolji sa 40.000 eura po sezoni.

fudbaler klub plata
Edin Džeko Roma 4.500.000
Miralem Pjanić Juventus 4.500.000
Senad Lulić Lazio 1.200.000
Ervin Zukanović Genoa 600.000
Riad Bajić Udinese 450.000
Daniel Pavlović Crotone 220.000
Ćazim Suljić Crotone 40.000

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi