Džeko i Zahirović u humanoj misiji

Zmajevi u akciji

Džeko i Zahirović u humanoj misiji

Bh. reprezentativci Edin Džeko i Adnan Zahirović uljepšali su dan dječaku iz Goražda.

Mićivoda Anes, dječak iz Goražda rođen je bez šaka i stopala, ali je u životu pun optimizma. Osmijeh na licu je ono što krasi njegov život i velika želja za napretkom. 

 

Nedavno su mu ugradili proteze na noge, a ono što čini ovu priču posebnom je to što on voli nogomet i obožava Edina Džeku. Tom prigodom Edin Džeko i Adnan Zahirović, reprezentativci Bosne i Hercegovine, odlučili su uljepšati dan ovome dječaku.

 

Ovome dječaku iz Švicarske dvojica reprezentativaca poslala su trenerku sa autogramima. Zbog drugih obaveza nisu imali vremena da ga posjete ali su izrazili želju da u narednoj prilici urade još nešto za njega. Njegova velika i životna želja je da dođe na neku utakmicu reprezentacije i upozna Edina i Adnana.

Nadamo se da će se njegove želje ostvariti ili eventualno da osigura novac za nove proteze i nastavi se igrati sa loptom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Ovaj poklon iz Švicarske donijela je Irina Preldžić, Adnanova djevojka, dok je sam poklon uručio Čuran Amir te mu je uz trenerku bh. reprezentativaca i poklonio dres od odbojkaškog kluba Napredak iz Odžaka gdje on igra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.