Džeko ispred Ibrahimovića, Cavanija, Ramosa, Croucha... Koliko je golova postigao glavom?

Ronaldo je broj jedan

Džeko ispred Ibrahimovića, Cavanija, Ramosa, Croucha... Koliko je golova postigao glavom?

E. Škorić

Računajući klupsku karijeru od 2000. godine, Cristiano Ronaldo je postigao najviše pogodaka glavom.

Pedantni statističari došli su do podatka da je Portugalac čakl 110 g olova postigao glavom u periodu od 2000. do 2022. godine.

Na drugom mjestu, a ovo će mnoge iznenaditi, nalazi se Luuk de Jong, Sevillin napadač koji je sada na posudbi u Barceloni. Dao je 78 golova glavom.

Slijedi Robert Lewandowski (Bayern) sa 77 golova, Fernando Llorente (Eibar) postigao je 75, a Radamel Falcao (Rayo Vallecano) 71 pogodakl. Šesto mjesto pripada trenutno napadaču Club Bruggea Bas Dostu k0oji je dao 64 gola glavom.

U Top 10 su još Aritz Aduriz (63), Mario Mandžukić (60), bh. reprezentativac Edin Džeko (59) i napadač Milana Zlatan Ibrahimović sa 58 golova.

Zanimljivo da su neki "glavomajstori" poput Miroslava Klosea i Edinsona Cavanija ostali iza. Klose je dao 58, Urugvajac 57 golova, a visoki Peter Crouch 56. Potom idu Karim Benzema (54), Sergio Ramos, Raul, Islam Slimani, Giullaume Hoarau (51), a u Top 20 nalaze se još Didier Drogba i Olivier Giroud sa po 50 golova.

Džeko je pogotke glavom postizao dok je nastupao za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Ono što ga krasi upravo su njegova visina od 193 cm, snaga u duelima, ali i činjenica da je opasan sa obje noge.

Nema zapravo mjesta odakle Džeko nije postigao pogodak, a pogoci glavom su mu naprosto specijalnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi