Džeko je novi Romin Batistuta
Foto: EPA

Velika očekivanja od Edina Džeke

Džeko je novi Romin Batistuta

Midhat Šljivak

Dolazak Edina Džeke u Romu donio je veliko interesovanje u Italiji.

Bh. reprezentativac je na fantastičan način dočekan od navijača Vučice, a od Džeke se očekuju velike stvari u italijanskom klubu...

Roma već godinama juri titulu prvaka. Od 2001. godine nisu uspjeli da osvoje Scudetto, pa su očekivanja nakon dolaska Džeke pred start nove sezone, znatno porasla.

Džeko u Rim stiže s tri titule prvaka. Jednu je osvojio s Wolfsburgom, druge dvije s Manchester Cityjem, te u Romu stiže s pobjedničkim mentalitetom.

Dolazak Džeke mnogi porede s dolaskom legendarnog Gabriela Batistute 2000. godine. Batigol je te godine vodio Vučicu do titule prvaka sa 20 pogodaka u 28 nastupa, te sad u Rimu očekuju isto od Džeke.

Nevjerovatna je činjenica da su samo dva igrača od Batistute uspjela postići 20 i više pogodaka u jednoj sezoni. To su Francesco Totti i Vincenzo Montella, ali je uvijek izostajao trofej.

Od Džeke se u Rimu očekuje da postiže što više pogodaka. Juventus je prethodne četiri godine nedodirljiv, a u redovima rimskog tima konačno žele da sruše Staru damu sa trona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. napadača su upravo radi pogodaka i doveli. Edin će biti prvi izbor trenera Rudija Garcije. Od njega se očekuje da koristi svaku šansu za postizanje pogotka i da baš poput Batistute vodi Romu do Scudetta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.