Džeko je pogađao kao Sunderland, a više od Middlesbrougha

Nevjerovatni podaci

Džeko je pogađao kao Sunderland, a više od Middlesbrougha

Kapiten naše reprezentacije i fudbaler Rome Edin Džeko odigrao je gotovo savršenu sezonu na individualnom nivou.

Džeko je osvojio titulu prvog strijelca Serije A sa 29 pogodaka u tom takmičenju, a iza sebe je ostavio Belgijanca Driesa Mertensa. Koliko je efikasan bio Džeko ove sezone, pokazuje i činjenica da je sam postigao više golova nego neki timovi iz liga petice.

Naime, ekipe Empolija, Sunderlanda, Nancyja i Bastije su postigle po 29 golova u Seriji A, Premiershipu i Ligue 1, dok je Darmstadt postigao 28 u Bundesligi, a Middlesbrough samo 27 u Premiershipu. Sve ove ekipe su na kraju ispale iz prvih liga.

Podsjetimo, u poretku za Zlatnu kopačku, ispred Džeke su završili samo Messi, Bas Dost, Aubameyang i Lewandowski, a naš napadač je završio ispred imena kao što su Luis Suarez, Harry Kane, Edinson Cavani i Cristiano Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi