"Džeko je taj koji pravi razliku, ali Barcelona je ipak mnogo bolja od Rome"

Bivši fudbaler Barce i Rome najavio utakmicu

"Džeko je taj koji pravi razliku, ali Barcelona je ipak mnogo bolja od Rome"

Nekada jedan od najtalentovanijih svjetskih fudbalera Bojan Krkić najavio je sutrašnju utakmicu Barcelone i Rome, koja se igra u okviru četvrtfinala Lige prvaka.

Zbog čega je baš Krkić bio interesantan italijanskim medijima za ovu priliku? Razlog je taj što je Španac jedan od rijetkih fudbalera u bliskoj historiji koji su tokom karijere nastupali za oba kluba. Član Barcelone je bio od 2007. do 2011., a Rome od 2011. do 2013. godine.

Krkić je priznao da će navijati za Barcelonu, što je i normalno s obzirom da ponikao na Nou Campu, te poručio da su Katalonci u ovom trenutku ipak mnogo bolja ekipa.

"Barcelona je mnogo bolja. Vidim ih u polufinalu, ali ne zato što je Roma slaba, već zato što su oni stvarno dobri. Možda Roma može stvoriti neke probleme Barceloni, ali iskreno sumnjam da je može izbaciti. Barca je za mene favorit broj jedan i za naslov u Ligi prvaka", rekao je Krkić, koji je potom prokomentarisao Romu:

"To je snažna i kvalitetna ekipa, a Roma kao klub napreduje iz godine u godinu. Ima tamo vrlo zanimljivih fudbalera, a za mene je Edin Džeko taj koji pravi razliku. Čak i El Shaarawy donosi kvalitet više, naravno kao i De Rossi. Ne treba zaboraviti ni Cengiza Undera, koji je u dobroj formi. Veoma talentovan igrač".

Krkić je upozorio Barcelonu na revanš u Rimu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Za Barcelonu bi bilo najbolje da u prvoj utakmici slavi bez primljenog gola. Ako Roma postigne gol, u revanšu bi moglo biti problema. Tamo Barcu sigurno čeka pakao, stadion je rasprodan a i situacija je takva da navijači Rome ovakve utakmice čekaju godinama. Oni sanjaju povratak svog kluba u sami vrh evropskog fudbala, a i četvrtfinale je za njih ogromna stvar. Barca je iskusnija i njeni fudbaleri imaju mnogo više ovakvih utakmica iza sebe. Bit će euforična atmosfera, posebno u slučaju dobrog rezultata na Nou Campu".

Bojan Krkić je i dalje ugovorom vezan za Stoke City, a ove sezone nastupa za Deportivo Alaves kao posuđen igrač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi