Džeko kaznio Empoli za promašaje
(Foto: EPA)

Nova pobjeda Rome

Džeko kaznio Empoli za promašaje

Midhat Šljivak

Roma je u 8. kolu italijanske Serije A savladala kao gost ekipu Empolija sa 0:2.

Imao je rimski tim dosta sreće u ovom meču. Empoli je kao i u nekim prošlim utakmicama promašio gomilu zicera i na kraju ih je to koštalo novog poraza.

Roma je dobro ušla u meč. Oni su bili ti koji su kontrolisali igru u prvom poluvremenu, a nakon nekoliko dobrih šansi u 36. minuti su stigli i do gola kojeg je postigao Steven N'Zonzi.

Vodstvom Vučice od 0:1 se otišlo na odmor, da bi u nastavku Empoli promašio nekoliko velikih šansi, a tragičar je Francesco Caputo koji će dugo pamtiti ovu noć.

Prvo je u 58. minuti promašio penal, 12 minuta kasnije je promašio prazan gol sa nekoliko metara, a zatim je u 73. minuti iz odlične pozicije pogodio samo spoljni dio mreže.

Promašaji su im se na kraju osvetili. Roma je u 85. minuti zaključila trijumf, a konačnih 0:2 postavio je Edin Džeko.

Kapiten reprezentacije BiH je  odigrao svih 90 minuta utakmice, a sa druge strane jako dobar meč je za Empoli odigrao Rade Krunić.

Serie A, 8. kolo:

Empoli - Roma 0:2 (N'Zonzi 36'm Džeko 85')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi