Džeko može u Inter? Roma odustala od Higuaina i sada žele napadača Real Madrida

Pregovori već počeli

Džeko može u Inter? Roma odustala od Higuaina i sada žele napadača Real Madrida

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko počeo je pripreme s Romom za novu sezonu iako se još uvijek špekuliše da će karijeru nastaviti u Interu.

Špekulacije oko Džekinog odlaska u Inter traju već mjesec dana, a mnogi su vjerovali da će se transfer ostvariti prije početka priprema. Ipak, to se nije desilo i Džeko se u ponedjeljak pojavio na ljekarskim pregledima u trening centru Rome.

Međutim, italijanski mediji i dalje tvrde da će Džeko napustiti Romu i potpisati za Inter iako se klubovi ne mogu dogovoriti oko obeštećenja. Činilo se da će cifra biti 13 miliona eura, ali Roma je nakon toga počela dizati cijenu za Džeku.

Navodno, rimski klub sada traži oko 18 miliona eura što Inter sigurno neće platiti. No, CalcioMercato prenosi da je to samo taktika čelnika Rome koji prije prodaje Džeke žele dovesti napadača koji će biti dostojna zamjena za našeg kapitena.

S Romom se prethodnih sedmica povezivao Gonzalo Higuain, ali je argentinski fudbaler odbio opciju da dođe u Vučicu i poručio je da se želi izboriti za minutažu u Juventusu.

Roma je za Higuaina poslala dvije ponude koju je Juventus htio razmotriti, ali je na kraju Higuain to odbio. No, čini se da je Roma već pronašla potencijalno pojačanje u napadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

CalcioMercato je objavio danas da se na meti Rome sada nalazi Mariano Diaz koji je član Real Madrida. Diaz je za Kraljeve potpisao prošlog ljeta kada je došao iz Lyona, ali se nije naigrao i Zinedine Zidane mu je poručio da može napustiti klub.

Diaz se povezuje s prelaskom u Arsenal, no u borbu za njega uključila se i Roma. Očekuje se da Vučica pošalje ponudu od oko 20 miliona eura i nadaju se da će Diaz pristati na dolazak u ovaj klub. Ukoliko se to desi onda se očekuje da se Džekin transfer u Inter realizuje već narednog dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nermo
inshallah
6 2
Nermo
inshallah
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi