Džeko  nastavlja da rešeta, ali titula sve dalje od Rima

Roma poražena od Sampdorije

Džeko nastavlja da rešeta, ali titula sve dalje od Rima

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su Sampdoria i Roma na Luigi Ferrarisu, a domaći tim je slavio s 3:2.

Roma je vodila 1:0 i 2:1, ali je Sampdoria preokretom došla do pobjede i gostima iz Rime skoro razbila snove o Scudettu. 

U petoj minuti Bruno Peres je odbijanac pospremio u mrežu Sampdorije, ali je domaćin u 21. minuti izjednačio golom Dennisa Praeta.

U nastavku je Džeko imao dobru šansu (52. minuta), da bi u 66. minuti bh. reprezentativac na dodavanje Emersona postigao 15. gol u Seriji A i na vrhu liste strijelaca se izjednačio s Higuainom i Icardijem.

Nije dugo trajalo slavlje Rome. Đenovljani su u samo dvije minute zabili dva gola. U 71. minuti Patrik Schick je po samom ulasku u igru poravnao rezultat, da bi ubrzo Luis Muriel golčinom iz slobodnjaka Sampi osigurao velika tri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon 22 kola, Roma ima 47 bodova, četiri manje od vodećeg Juventusa, koji uz to ima i utakmicu manje, dok je Sampdoria 13. na tabeli sa 27 bodova.



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi