Džeko: Ne radujem se Pjanićevim golovima dok zabija za Juve

Zanimljiv intervju za italijanske medije

Džeko: Ne radujem se Pjanićevim golovima dok zabija za Juve

Edin Džeko ove sezone briljira u dresu Rome i od 'transfer promašaja' je ekspresno izrastao u prvu zvijezdu rimskog kluba. Naravno, ako izuzmemo neprikosnovenog Francesca Tottija...

Tri gola protiv Plzena u četvrtak navečer bila su povod italijanskim medijima za intervju sa našim fudbalerom, kojem su postavili nekoliko interesantnih pitanja, a poseban akcenat je stavljen na derbije koji slijede.

Novinare je zanimlo da li se Džeko privikao na Romu, ili Roma na Džeku?

"Oboje. Stigao sam iz druge države u kojoj se pričao drugi jezik. Možda mi je za privikavanje trebalo malo više vremena nego što sam mislio, ali sada je sve u redu. Naučio sam mnogo o Seriji A, upoznao sam protivničke stopere, stadione, klubove... Vidi se to na terenu, zar ne?", rekao je Džeko, koji je potom govorio o predstojećim derbijima sa Lazijem i Juventusom, te kolegama iz reprezentacije - Luliću i Pjaniću.

"Lulić je moj dugogodišnji prijatelj, ali kada počne utakmica mi se nećemo poznavati. Znam da Romi treba pobjeda protiv Lazija i ja ću uraditi sve da dođemo do tri boda. Isto važi i za Pjanića i meč sa Juventusom. Njegovim golovima za Juve se ne veselim, ali dobro. Čovjek samo radi svoj posao, profesionalac je".

Džeko je govorio i o atmosferi na italijanskim stadionima i uporedio je sa Engleskom i Njemačkom.

"Tamo su puniji stadioni, bez obzira na to koji klubovi igraju i u kakvoj su formi. U Italiji je uvijek pun stadion Juventusa, a to je ono što nama treba. Volio bih da je na našim utakmicama više ljudi jer se ima šta vidjeti. Eto, vidjeli ste gol Perottija protiv Plzena. Fudbal se igra zbog navijača".

Govorio je Edin Džeko i o šansama Rome za titulu u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zaostajemo 7 bodova ali u igri ih je još 75. Ništa još nije gotovo. Već sam jednom sa Cityjem osvojio titulu kada su nas svi otpisali, pa od tada vjerujem da je sve moguće", zaključio je naš fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi