Bh. kapiten pred Bugarsku

Džeko: Ne treba plakati, treba se dobro spremiti i gledati naprijed

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Razgradu gdje će u petak odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Bugarske.

Bh. reprezentativci jučer su se okupili u hotelu "Cartoon", a danas izabranike Roberta Prosinečkog očekuje prvi trening. Pred utakmicu protiv Bugarske kapiten naše selekcije Edin Džeko izjavio je da je svaka utakmica bitna zbog ekipe i novog trenera kako bi se bolje upoznali i uigrali.

"Bilo je dosta novih igrača i neki od njih su sad s nama. Tako da je sada ovo prvo okupljanje gdje smo svi zajedno. Svaka utakmica je mnogo bitna zbog ekipe, novog trenera i da se vidi šta novi trener želi od nas. Naredne prijateljske utakmice i Liga nacija će nam pomoći da se uigramo za kvalifikacije".

Da li je ovo posljednji ciklus kvalifikacija za Džeku?

"Teško je pričati da li je ovo posljednja šansa za starije igrače. Ne trebamo razmišljati o prošlim kvalifikacijama ili misliti da li su nam ovo zadnje. Ova ekipa je morala otići na neko veće takmičenje osim Brazila. Ne treba plakati, treba se dobro spremiti i gledati naprijed. To je najbolji put".

"Tek smo se upoznali. Nismo imali nijedan trening, tek danas i ne znamo šta selektor još želi. Ali, kakav je on igrač bio zna se naslutiti šta bi mogao tražiti. Što više igraš u boljoj si formi i to je činjenica. Najbitnije je da svi dođu zdravi jer ima dosta mečeva tokom sezone. Sigurno je da je bolje da svi igraju, ali je najbitnije da dođu svi zdravi. Nismo mi velika reprezentacija da imamo toliko izbora.

Smail Prevljak?

"Ne samo ja, svi mu možemo pomoći. Sjećam se kada sam ja došao 2007. tu je bio Muslimović koji je, ne samo meni, nego i ostalim mladim igračima pomogao. Znaju da smo tu, dobra raja je ovdje i sigurno je da će se lako uklopiti".

Top Komentari

Harisss
Dzentlmen bio i osto!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi