Džeko (neočekivano) visoko kotira na listi 100 najvrijednijih fudbalera svijeta
Edin Džeko (31) je jedini bh. fudbaler na CIES-ovoj listi, koju očekivano predvodi Neymar

Drugi najstariji igrač na listi

Džeko (neočekivano) visoko kotira na listi 100 najvrijednijih fudbalera svijeta

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) iz švicarskog Neuchatela objavio je listu od sto najvrijednijih fudbalera svijeta u ovom trenutku.

Na njoj se nalazi samo jedan bh. fudbaler Edin Džeko (31), koji možda i pomalo iznenađujuće zauzima 73. mjesto.

Njegova vrijednost se procijenjuje na 64.3 miliona eura, što je impozantno s obzirom na to da se na ovoj listi nalazi samo jedan fudbaler koji je stariji od njega.

Pogađajte, riječ je o Cristianu Ronaldu koji je pozicioniran na tek 49. mjesto s vrijednošću od 80.4 miliona eura. Ovako slab plasman i relativno malu vrijednost Portugalac najviše može pripisati svojim godinama (32).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema CIES-u, najvrijedniji fudbaler svijeta je očekivano Neymar (213 miliona), a slijede ga Lionel Messi (202.2), Harry Kane (194.7), Kylian Mbappe (192.5), Paulo Dybala (174.6), Dele Alli (171.3), Kevin de Bruyne (167.8), Romelu Lukaku (164.8), Antoine Griezmann (150.2) i Paul Pogba (147.5).


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi